Delphi vs C #

Delphi vs C #

Borland har gitt ut noen «Turbo Explorer» -utgaver av utviklingsverktoyene. Jeg lurer pa om noen her kan fortelle meg (sa objektivt som mulig) om Delphi-spraket er.

-Entere a l re.

-V r a opprette bedre utforte apper.

Enn C # (jeg refererer spesielt til Microsoft C # 2005)?

Jeg vil sette pris pa bare litt innsikt i dette, v r sa snill.

Det er et vanskelig sporsmal a svare pa; fra min personlige erfaring med bade Delphi V1 – & gt; V2005 og C # i VS2005 Jeg vil si folgende,

1. Jeg fant delphi lettere a l re; men jeg hadde l rt pascal pa skolen i stedet for Java, C eller C + + slik at det avhenger av hva du allerede vet – i hvert fall a l re Dot Net-rammen er nokkelen til a fa det beste fra, er det en mindre innsats i sammenligning IMO.

2. Jeg tror ikke det er mye forskjell (hvis noen) i ytelse hvis du bruker prikknett. Hvis du bruker VCL, mistenker jeg at Delphi ville v re raskere; men noen fordeler vil bli overskygget av god eller darlig design i koden din, og det er fordeler for prikknett, dvs. soppelinnsamling etc.

3. Jeg liker noen aspekter av Delphi over c # for eksempel innfodt setthandtering; men c # har ting som generikk som ikke har tilsvarende i Delphi – sa velg det beste verktoyet for jobben, hvis du skriver en lexer / parser, sa er Delphi elegant, hvis du vil utnytte prikk 2,0, sa er c # den eneste maten a ga IMO.

4. Jeg foler meg litt usikker pa Delphis fremtid – jeg vil fortsatt bruke den til personlige prosjekter fordi jeg liker det, men for virksomheten bruker jeg c # fordi det er mye mer vanlig i disse dager.

Jeg er ganske enig med borthwis. Delphi-linjen etter versjon 7 og Kylix bor vurderes som en annen familie av IDEer og kompilatorer. Selv om de stotter opprinnelig kode, er Delphi 7 det eneste pa universet som er enkelt, fleksibelt, skalerbart, men produserer hoyoptimalisert innfodt kode med lavt nivakontroll som C. (I hvilket annet sprak enn C / C ++ kan du skrive kjernemodus drivere? I Delphi til en viss grad.) Kylix gir Delphi kode native Linux portabilitet, men DotGNU og Mono prosjekter hevder. Net MSIL b rbarhet til Linux ogsa.

Prestasjonsmessig administrert kode er bare ubetydelig tregere enn innfodt kode, men JIT-kompilatoren gir en forsinkelse i forste runde av et program.

Win32 API-integrasjonen og fullstendigheten i Delphi overgar til og med C, men det er veldig uheldig at Delphi 7 ikke gir en generell soppelsamling for statisk tildelte variabler, selv om den allerede har referansetelling og automatisk mem release-logikk for strenger, dynamiske arrayer og mange andre typer.

Delphi 7 er en state of the art innfodt kode IDE / Compiler med gjennomsiktig stotte for Windows Services, Web Applications, COM Objects, Win32 API, etc ..

Og C # +. NET CLR er universalkoden gjort pa den riktige maten og den neste store tingen. (Jeg observerer at med .Net 2 og. Net 3 pa Vista de mer og mer fremmer rammen fra operativsystem og arkitektur, mens abstraksjon og generalisering er en ting og prover a ignorere den virkelige mekanikken er en annen.)

Jeg kan skrive en hel bok pa C # vs Delphi 7 problemet, jeg bruker dem begge to ganger. Fortsett a legge ut hvis du har sporsmal.

Takk for noen sv rt nyttig informasjon. Hva jeg tror jeg horer er at siden jeg allerede har tennene mine delvis sunket inn i C #, er det ingen fordel i a prove a bytte til Delphi eller prove a l re begge deler samtidig. Faktisk kan det v re kontraproduktivt pa dette punktet, minst til min forstaelse av. NET og C # er mye mer full enn de er akkurat na.

Med mindre du trenger innfodt (ikke-administrert) kodestotte akkurat na, er det ikke noe poeng i a stoppe dine c # -studier. Hold oye med. Net 3 kodenavn WinFX.

Denne traden er veldig interessant for meg fordi jeg starter en jobb som utvikler & amp; vedlikeholde.

tilpasset programvare skrevet i delphi for et stort call center. Denne programvaren svarer til en ny samtale.

fra hvilken listeoppringing de har installert og bringer opp et brukergrensesnitt til kundeservicen.

a bruke mens du samler inn informasjon fra personen i den andre enden. Sjefen min, senior IT-fyren har brukt delphi for alltid og har skrevet mange forskjellige programvare for selskapet. Na har jeg ikke en Delphi-bakgrunn eller noe annet enn jeg har brukt Java for, sa jeg definitivt ville heller bytte sa lite av hans delphi som jeg kan & amp; bare skriv C # komponenter, sa.

Mine endringer kan v re pa spraket som er bedre for meg.

Jeg vet at C # er en del av .net-familien, sa jeg vet at det er nettegenskaper, men hva med a jobbe.

med win32 api som stasjon r programvare? Kan jeg skrive C # kode som kan bruke win32 api akkurat som.

Delphi? Ogsa jeg lurer pa om C # kan bruke det samme rare kontakten som delphi bruker.

a handtere en forekomst av en ny telefonsamtale som blir levert til delphi-programvaren og kundeservicens skrivebord fra listen dialer.

siste sporsmal: Jeg vet at mye som vb6, Delphi har RAD med felles Windows UI komponenter. Har C # tilsvarende stotte for den typen Windows UI-konstruksjon?

Eller bruker C # forskjellig enn a bruke RAD-funksjoner i Delphi & amp; vb?

jeg kutter fortsatt tennene mine pa pascal sa jeg antar at delphi wud er den logiske banen for meg a vende meg til i fremtiden?

Jeg har brukt Delphi siden versjon 1, og jeg har brukt C # i flere ar na. Den eneste grunnen til at jeg bruker C # er fordi det er et krav om et stort prosjekt jeg jobber med. Og disse kravene ble oppgitt for alle de feilte grunnene, sa langt jeg er bekymret.

Delphi og C # sprakene er rimelig liknende (begge ble designet av samme person). C # har generiske egenskaper, attributter og bedre handtering av grensesnitt. Delphi (Object Pascal) har mye bedre struktur, klassereferanser, matematiske sett, datamoduler og sa videre. Jeg skulle onske det var ett sprak som hadde alt ovenfor, siden alle disse tingene er nyttige. Til slutt kan du fa jobben gjort med begge sprak, du ma bare ga om ting pa en annen mate.

Men den virkelige forskjellen er i bibliotekene. Delphi VCL er langt mer moden og en mye bedre design enn NET. Jeg har blitt kontinuerlig frustrert av den darlige utformingen av enkelte deler av NET. Det er et stort og komplekst system, men det ser ut til at mye av det er lite brukt til virkelige prosjekter. Pa den annen side mangler det mange ting som VCL gir, og noe av det det gir, virker ikke som forventet. Jeg finner ADO.NET a v re spesielt darlig. Det er for eksempel ikke noe tilsvarende av Delphi DataModule-klassen. Konklusjonen «frakoblet datasett» ville v re flott hvis det kunne gjore alt det et koblet datasett kan gjore, men det kan ikke, og det forer til mange problemer. Det er en generell mangel pa nyttige hendelser, og de som er inkludert, virker ofte ikke som forventet. Datavalidering er knyttet til visuelle kontroller i stedet for dataklassene. Det ville v re en darlig ide i utgangspunktet, men det viser seg a v re enda verre fordi det er mange hull i logikken – det er altfor enkelt for sluttbrukeren av programmet a forarsake feil som bor unngas, og du ma ga mye trobbel for a hindre dem. Til slutt er hjelpesystemet sub-standard, for a si det mildt. Du ma gjore mye graving for a finne det du trenger. Ofte vil du bare finne svar pa dine sporsmal ved et uhell, hvis i det hele tatt.

Den andre store hensynet er selvsagt at teknisk overlegenhet ikke er hele historien. Microsoft er mye storre og deres produkter skal brukes om de er bedre eller ikke. Som jeg sa i starten, ville jeg aldri bruke NET hvis jeg kunne unnga det, men sannheten er, det er ganger du ikke kan unnga det. Sa, jeg bruker Delphi nar jeg kan og C # nar jeg ma.

Jeg vet at dette er en eldre trad, men jeg trodde jeg ville svare likevel.

En ting a huske pa er at. Net er et rammeverk, C # er et sprak som sitter inne i dette rammen. Sa jeg er ikke sikker pa om det er rimelig a sammenligne Delphi med .Net.

Med det sagt er Delphi et veldig enkelt sprak a l re som student. Det l rer deg alt du trenger a vite om a skape god, ren kode. Jeg ville ikke v re sjokkert over a hore at mange mennesker l rer Delphi pa hoyskole eller universitet. A sammenligne den med C # kan v re litt vanskelig – da dette innlegget ble startet, var det noen ting C # hadde over Delphi, nemlig generikk og anonyme metoder. Men i den nyeste versjonen er disse funksjonene til stede.

En av de tingene jeg likte om Delphi var hastigheten der en bedriftsbedriftsappsentral kunne utvikles sammenlignet med VB og den store mengden funksjonalitet som er tilgjengelig nar man arbeider med databaser.

Delphi lider litt, men fra noen fa ting. IDE er ikke den store IMHO. Nar du sammenligner det med andre IDE-er som Visual Studio, Eclipse og SharpDevelop, virker det bare ikke for meg. Det er ogsa sporsmalet om a bruke Delphi apps cross platform. Nar du sammenligner det med. Nett pa disse linjene, eller sammenligne det med Java, stemmer ikke Delphi opp. Dette kan v re ganske dyrt for bedriften, og kunne avta mindre virksomhet fra a jobbe med Delphi.

Men det er ogsa Delphi.Net. Sa alt det harde arbeidet som har blitt satt i a skape Delphi apps, er ikke tapt. Hvis du onsket a migrere Delphi fra skrivebordet og ut pa Internett, kan Delphi.Net fungere for deg med sv rt liten innsats. Dette betyr ogsa at du kan bruke. Nettsamlinger med Delphi og vice versa – sa det betyr at libs tilgjengelig for Delphi na ogsa kan brukes sammen med andre. Net apps. Dette er veldig attraktivt.

I hovedsak, ikke rabatt Delphi. Det er fortsatt veldig gyldig og Delphi.Net bor ses som et kompliment til ting som C # etc.

jeg bruker fortsatt Delphi 7 na, men med noen andre prosjekter bruker vi vs.2005s C #

Etter min mening er Delphi enklere a l re, og det er mer fleksibelt i OS-sikt, som Lasarus-prosjektet, du kan kompilere programmer til Linux og Mac, Kylix bare til Linux.

Jeg har lest noen av utdragene her. Jeg var en Delphi-utvikler i 7 ar, og under Delphi v3-v2010 – det var bra. MEN ! virkeligheten er – ingen bedrifter vil utvikle seg i Delphi lenger, det er en ressurs- og forretningsbegrensning. Microsoft presset sin .NET-plattform for en grunn, dette var Anders opprinnelige ide til Borland, Borland ble ikke opplyst av Anders visjon, noe som skyldes at Anders ble spottet av Microsoft og senere utgitt. NET 1.0, som selvfolgelig Borland var tvunget til ikke a tillate og slippe ut en lignende plattform i 1 ar.

i Delphi har du fortsatt DLL HELL! og du er fortsatt utsatt for kompliserte COM grensesnitt som kan v re en ekte smerte for lyset hjertelig. Jeg startet personlig i Delphi i 1998, og ble kastet direkte inn i hard core API socket programmering, senere a utvikle multi-threading applikasjoner til kino arena. Pa det tidspunktet var Delphi om – det var enten C / C ++ eller Delphi, Java var fortsatt i inkubatoren. C var en hard l rerfaring og tok aldre for a utvikle kode, men Delphi var en stor RAD-verktoy pa den tiden. Men som vi alle vet – markeder forandrer seg, virksomheten endres og menneskene trender forandrer seg. I den forste utgivelsen av. NET 1.0 ble jeg intruiged, jeg var en Delphi lover pa den tiden, men interessert i. NET. 2 ar nedover linjen ble jeg kjent med .NET og ble veldig komfortabel raskt med .NET. Den er designet enkelt og det er ingen hodepine angaende soppelinnsamling / trader / dll helvete / COM-DCOM. Alt var sa mye mer renere og lett a utvikle. Det eneste problemet var at den utpekte PCen trengte. NET Framework. For 12 ar siden var dette et lite problem, i dag – det er knapt merkbar.

SPEED WISE! Delphi var bra for fart, kompilert til innfodt kode. Men som vi alle vet vet en dag, ma vi endre programmeringshoder, og kode til Multi-Core / Quad-Core-prosessorer, 64-biters plattformer eller vurdere asynkron programmering. Serverhardware i dag er ikke begrenset bare til 8086x instruksjonssettet, og lar deg na kodes til plattformen og maskinvaren. DETTE ER DEN HELE PUNKTEN AV. NET-RAMEN, OG SOM V RE PLATFORM UAVHENDIG VED AFHOLD.

Den noye utviklede JIT Compiler gjor alt hardwork for deg, og skaper innfodningskode som er spesifikk for dine krav til maskinvare / plattform. Bare ved den forste forste utforelsen av en bestemt metode (klasse / prosesur) er programmet sakte, dette skyldes at JIT-kompilatoren ma gjore hardworken for a samle den beste innfodte koden for den aktuelle koderen. Nar den er samlet, er den lagret i minnet klar til a fa tilgang igjen nar det trengs (dermed reduksjonen i kjoretiden).

Sa – jeg vil faktisk si, i dagens moderne Times, .NET er en bedre og raskere plattform for a programmere enn Delphi. hva na med. NET 4.0, med utgivelsen av Async. implementeringsmodell, parallellisme og samlingssamlinger, samt avansert optimalisering av .NET CLR DLR etc. NET er et formidabelt rammeverk for a jobbe med og er i stadig endring, noe jeg nesten ikke kan si for Delphi – som ogsa har STILL, har ikke fatt 64 kompilatoren.

Og pa toppen av det – Det er mange flere billigere utviklere i .NET enn Delphi – noe som er grunnen til at foretak foretrekker .NET na enn Delphi. HVORFOR PA JORDEN ville et selskap betale 60 000 i aret for en Delphi-utvikler nar han kan fa en oppdatert ung. NET Developer for 30 000.

Det er tingen med oss IT-teknikkhoder, vi handler om koding og ytelse og effektivitet – men alt selskapet bryr seg om er PENGER / TID / RESOURCE.

Delphi vs Pascal – 14 svar Program Problem i VS C ++ 6.0 fra Dev C ++ – 20 svar VB.net VS C # .net – 13 svar VS C # SLOT MACHINE – 5 svar Delphi til C + + Konvertering – 4 svar java vs c ++ – 5 svar Begrensning av streng input size – C vs C + + strenger – 4 svar VS C ++ Newbie Sporsmal Vector / String – 10 svar Kaller en C-funksjon fra en VS C ++ Form Application – 2 svar VS C # Slot Machine App – 6 svar C ++: Pascal’s Triangle Recursively? – 4 svar C vs C ++ – 2 svar VS C # Grunnleggende File Read – Kind of – 5 svar Les register fra VS C # 2010 Express – 2 svar Delphi Codes in Pascal? – 5 svar Delphi til C # – 2 svar Operator overloading [VS C ++] – 6 svar Trenger hjelp med c # pascal triangle sporsmal – 7 svar C vs C ++ for en liten applikasjon – 6 svar Deitel 6th vs C ++ Primer OOP – 10 svar.

Hei, jeg heter John McPherson, og jeg skriver C-kode for US Department of Labor. Jeg er i ferd med a konvertere C-kode for mange stater.

Jeg foler meg vanskelig a forsta hvordan LayoutManager fungerer, selv GUI er ganske enkelt.

Jeg prover a gjore knappen plass under Tel No JTextField, men den plasseres.